Last Updated on: 7th december 2021, 03:32 pm
Het seizoen van de sperziebonen is weer aangebroken. Je kunt met sperziebonen alle kanten op. Ze zijn niet alleen warm lekker, maar doen het ook goed in een koude salade.
Wat heb je nodig voor deze bloemkoolcouscoussalade met sperziebonen?
- 450 gram sperziebonen
- 1 bloemkool
- +/- halve komkommer
- 1 rode ui
- feta geitenkaas
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- een klein beetje citroensap
- 1 eetlepel coconut aminos
- extra vierge olijfolie
- zwarte peper
Bereidingswijze:
- Maak couscous van de bloemkool.
- Rooster de bloemkool gaar in de oven op 150 graden voor +/- 60 minuten.
- Kook de sperziebonen beetgaar.
- Laat de sperziebonen en de bloemkool afkoelen.
- Snij een rode ui in kleine stukjes.
- Maak kleine reepjes van de komkommer (dit gaat erg makkelijk met een spiraalsnijder en snij ze dan in stukjes).
- Maak een dressing van de balsamico, citroensap, coconut aminos en de olijfolie.
- Meng alle groenten door elkaar.
- Roer de dressing er doorheen.
- Strooi er wat grof gemalen zwarte peper overheen.
- Verkruimel wat stukjes fetakaas en doe deze eroverheen of erdoorheen.
Geniet van je maaltijd!
Eet en geniet!
Wil je ook graag wat gezonder eten, het liefst zonder snelle suikers/koolhydraten maar grijp je vaak mis in je koelkast? Download dan hier gratis onze boodschappenwijzer! Vul je voorraad kast met deze producten en je maakt het jezelf een stuk makkelijker om gezond te eten!
Reageer